20120520 0230 Armstrong
20120520_0230-armstrong

Coyote Road Residence

A love for Santa Barbara and their home on the hill, this Coyote Road family was not deterred when the Tea Fire claimed their property.  Inspired by the original design, the homeowners chose to replicate the original layout while collaborating closely with their architect, Wade Davis Design, to incorporate personal touches, creating a new space and feel for their home.

With salvage as an underlying theme, Armstrong worked closely with the homeowners, design team, and material suppliers to integrate unique finishes and design features. Reclaimed hickory from a 100 year old tobacco warehouse in Wisconsin and repurposed rosewood railroad ties from Thailand were used for flooring throughout the house. The living room fireplace is capped by a stunning mahogany mantle, recovered from Indonesia after a monsoon. These reclaimed wood elements complement the sleek mahogany entry door, custom wood cabinetry, and intricate coffered ceilings.

A highlight of this stunning property, a custom floating staircase, beautifully connects all four levels with functionality and simplicity.  Large sliding glass doors, clerestory windows, and operable skylights, open ocean-side to maximize natural light and air flow. Taking full advantage of the foothill climate, solar panels were installed and reducing overall energy costs by over 80%.